Nieuws voor Vrienden van ramses Bier

Obligaties
De inrichting van de brouwerij is mogelijk door de bijdragen van ruim 60 Vrienden van Ramses Bier. Er zijn nog mogelijkheden voor obligaties met rente in bier of rente en terugbetaling in bier. De obligaties met 6% zijn gesloten.

Extra lager/gisttanks
De capaciteit van de brouwerij is momenteel 5 tanks waar 1500 liter bier in past. Het is hoog tijd dat er extra tanks besteld worden zodat we structureel 8 brouwsels per maand kunnen brouwen.

Duurzaam produceren
Dankzij een houtpelletinstallatie en vier forse verwarmingsspiralen in de brouwketel is er geen gas nodig in de brouwerij. Dit heugelijke feit is ook langzaam doorgedrongen tot netwerkbeheerder Eneco. Een doortastende medewerker van dit bedrijf is langs gekomen om de gasaansluiting af te sluiten. Wat schetste zijn verbazing toen hij en zijn laatste ferme waarschuwingsbrief door de brouwer hartelijk welkom werden geheten?

Her Koelwater wordt warm opgevangen in de boiler.

Openingstijden
Er wordt hard gewerkt maar de brouwerij is geen winkel. Gelukkig staat ons bier in veel lokale winkels en horeca. Leveranciers, klanten en investeerders zijn van harte welkom op de gebruikelike werkdagen. De weekenden zijn gereserveerd voor proeverijen of bierfestivals.

Beleef en Geef de Biesbosch

GEEF VOOR EEN BELEEFBARE BIESBOSCH
Parkschap Nationaal Park De Biesbosch heeft steeds minder geld tot haar beschikking om natuur en de voorzieningen in stand te kunnen houden. Overheden trekken zich terug en het gevaar dreigt dat bezoekers niet meer kunnen wandelen, fietsen en varen in de prachtige Biesbosch. De middelen die Staatsbosbeheer en het Parkschap NP De Biesbosch ontvangen mogen slechts ingezet worden voor natuurbeheer en niet meer voor recreatieve voorzieningen. Ondernemers rondom de Biesbosch hebben daarom de handen ineen geslagen en het Beleef en Geef de Biesbosch fonds opgericht. Een fonds dat rechtstreeks ten goede komt aan projecten die voor gasten van het Nationaal Park van belang zijn.

Beste Beleef en Geef deelnemers,

Bier drinken voor het goede doel?!
Bierbrouwer Ramses Snoeij zet een van zijn brouwsels, ‘Willem Bever’,  in voor het Beleef en Geef de Biesbosch fonds.  Bij ieder brouwsel Willem Bever wordt een bedrag van € 150,- afgedragen aan het fonds.  Wij kunnen ons voorstellen dat u als Biesbosch ondernemer belangstelling heeft om dit bier aan uw gasten te verkopen.  Aan de ene kant is het leuk om een streekproduct aan te bieden en tegelijkertijd is het een mooi initiatief om het Beleef en Geeffonds weer onder de aandacht te brengen. Per doos Willem Bever dat via de deelnemers wordt verkocht gaat er nog eens een Euro naar het fonds. Bent u geïnteresseerd? Kijk op Ramses Bier of mail info@Ramsesbier.nl. Mocht eerst willen proeven, laat het dan even weten. We kunnen dan een proefavond organiseren.