De brouwerij

In Wagenberg / Hooge Zwaluwe is een fantastische locatie gevonden in het nieuwe bedrijfsgebouw van de firma Alphen & Roest. Er staat een nieuwe brouwinstallatie met een capaciteit van 1500 liter. Er wordt minimaal een keer per week gebrouwen. Er zijn tot nu toe 20 verschillende bieren geproduceerd.


De brouwerij groeit gestaag. U kunt nog steeds investeren in de brouwerij. Ramses Bier geeft obligaties uit ter waarde van €1000,- met een aflossingstermijn naar keuze van 3, 4 of 5 jaar. De rente bedraagt 12% per jaar. Investeerders kunnen ieder jaar voor 120 euro bier ophalen.  Zie vrienden van Ramses Bier.
Voor meer informatie neemt u contact op met Ramses Snoeij, 06 29 517085, info@ramsesbier.nl

Durf te vragen:
Hoe vaak denk of hoor je: “O, daar had ik je wel mee kunnen helpen”? Daarom bij deze een wensenlijstje. De brouwerij kan nog ontzettend veel spullen en hulp gebruiken. Sommige dingen of diensten wil je misschien gratis aanbieden, andere kan je offreren. Wellicht wil je iets ruilen voor bier?.

Brouwopstelling:
geïsoleerde tank als buffervat 1500 tot 2000 liter
afvullijn
pneumatisch kroonkurkapparaat

Opslag:
gebruikte electrische stapelaar, -zijlader of -hef truck
isolatiepanelen
koelunit

Kantoor:
archiefkast met lades voor etiketten

Entresol-proeflokaal:
flipperkast
tafelvoetbaltafel
ventilatie unit

Keuken:
borden
elektrische oven
koelkast

Wagenberg - Hooge Zwaluwe

Vierentwintig jaar geleden is het eerste Ramses Bier gebrouwen in Oregon (westkust VS). De Amerikaanse brouwroots leiden tot het gebruik van veel verse, bloemige hop. Dit geeft de bieren hun Amerikaanse, frisse en hoppige karakter.
In 2007 is Ramses Bier als gastbrouwer gaan brouwen bij de 3Horne. In 2013 is de in Wagenberg wonende brouwer gaan brouwen in Hooge Zwaluwe.

Duurzame energie

De brouwerij wordt duurzaam verwarmd door een houtpalletkachel vanuit de showroom van Van Alphen & Roest. Ramses Bier heeft de ambitie om via Duurzaam Drimmelen te werken aan Zon op bier.

Ambachtelijke bieren

Ramses Bier heeft een missie: het voor publiek beschikbaar maken van frisse, verrassende bieren.
De verrassing komt tot stand door het mengen van verschillende bierculturen en het gebruiken van hoogwaardige, zoveel mogelijk biologische ingrediënten. De bieren hebben een regionaal karakter. Dit komt door de kleinschaligheid van de productie, het gebruik van streekproducten zoals lokale honing of kersen en natuurlijk het toevoegen van zelfgekweekte verse hop. De beste bieren worden gemaakt met lef. Smaken verschillen gelukkig. Zo hebben alle Ramses Bieren een ander accent en kan iedereen genieten van de vloeibare snoepjes in zijn of haar glas.
Single hop:
Ramses Bier gebruikt één hopsoort in een brouwsel in tegenstelling tot het meer gangbare mengen van meerdere hopsoorten. Alle Ramses Bieren zijn single hop. Hierdoor krijgen de bieren ieder een eigen, unieke, uitgesproken smaak.

Biologische ingredienten

Ramses bier gebruikt zo veel mogelijk biologische grondstoffen en ingrediënten. Alle pilsmout is biologisch. Zodra er in Wagenberg gebrouwen wordt, is alle mout gifvrij en omgevingsvriendelijk. Zo veel mogelijk grondstoffen komen uit de nabije omgeving.
Afval wordt voedsel de bostel gaat naar een lokale biologische veehouder en vindt zijn weg gedeeltelijk weer terug als Wagenbergse of Drimmelse droge bierworst.
Het zou mooi zijn als er ook een significante lokale hopteelt start. Er zijn contacten met serieuze organisaties die dit kunnen helpen faciliteren. We zoeken ondernemende akkerbouwers en de eerste contacten zijn reeds gelegd.

Certificering

Ramses Bier is participant van Natuurlijk Biesbosch. De bedrijven die zich conform de doelstellingen van de stichting voldoende en progressief inzetten voor people, planet en profit krijgen het keurmerk. Dinsdag 17 januari heeft burgemeester de Kok van Drimmelen de certificaten overhandigd. Het initatief van Imkerij de Biesbosch en RamsesBier om mousserende mede met hop te maken heeft de 3e prijs gekregen als Biesbosch beste.