Nieuws voor Vrienden van ramses Bier

Obligaties
De inrichting van de brouwerij is mogelijk door de bijdragen van ruim 60 Vrienden van Ramses Bier. Er zijn nog mogelijkheden voor obligaties met rente in bier of rente en terugbetaling in bier. De obligaties met 6% zijn gesloten.

Extra lager/gisttanks
De capaciteit van de brouwerij is momenteel 5 tanks waar 1500 liter bier in past. Het is hoog tijd dat er extra tanks besteld worden zodat we structureel 8 brouwsels per maand kunnen brouwen.

Duurzaam produceren
Dankzij een houtpelletinstallatie en vier forse verwarmingsspiralen in de brouwketel is er geen gas nodig in de brouwerij. Dit heugelijke feit is ook langzaam doorgedrongen tot netwerkbeheerder Eneco. Een doortastende medewerker van dit bedrijf is langs gekomen om de gasaansluiting af te sluiten. Wat schetste zijn verbazing toen hij en zijn laatste ferme waarschuwingsbrief door de brouwer hartelijk welkom werden geheten?

Her Koelwater wordt warm opgevangen in de boiler.

Openingstijden
Er wordt hard gewerkt maar de brouwerij is geen winkel. Gelukkig staat ons bier in veel lokale winkels en horeca. Leveranciers, klanten en investeerders zijn van harte welkom op de gebruikelike werkdagen. De weekenden zijn gereserveerd voor proeverijen of bierfestivals.