De brouwerij

Ramses Bier is een brouwerij in Hooge Zwaluwe met een brouwcapaciteit van 15 HL per brouwsel. De huidige brouwerij is in 2013 ingericht. Sinds 2007 zijn de bieren landelijk verkrijgbaar. De 17 jaar daarvoor zijn een aantal bieren al ontwikkeld. Spoedig gaan we een jubileum bier uitbrengen. 25 jaar geleden brouwde Ramses al Den Dorstige Tijger. Misschien wel Nederlands eerste moderne IPA !

Het is mogelijk om de brouwerij te bezoeken. Dit kan met een groep op afspraak of op een van de open dagen.

Ramses Bier heeft een missie en een passie: Bier brouwen voor de mensen die van bier houden. Ramses Bieren zijn single hop en de mout is Biologisch. Indien mogelijk worden er lokale ingrediënten gebruikt. Zo heeft ieder bier een eigen, unieke, uitgesproken smaak en kan iedereen genieten van een of meer vloeibare snoepjes in zijn of haar glas. Proost!

 

Wagenberg - Hooge Zwaluwe

Vierentwintig jaar geleden is het eerste Ramses Bier gebrouwen in Oregon (westkust VS). De Amerikaanse brouwroots leiden tot het gebruik van veel verse, bloemige hop. Dit geeft de bieren hun Amerikaanse, frisse en hoppige karakter.
In 2007 is Ramses Bier als gastbrouwer gaan brouwen bij de 3Horne. In 2013 is de in Wagenberg wonende brouwer gaan brouwen in Hooge Zwaluwe.

Duurzame energie

De brouwerij wordt duurzaam verwarmd door een houtpalletkachel vanuit de showroom van Van Alphen & Roest. Ramses Bier heeft de ambitie om via Duurzaam Drimmelen te werken aan Zon op bier.

Ambachtelijke bieren

Ramses Bier heeft een missie: het voor publiek beschikbaar maken van frisse, verrassende bieren.
De verrassing komt tot stand door het mengen van verschillende bierculturen en het gebruiken van hoogwaardige, zoveel mogelijk biologische ingrediënten. De bieren hebben een regionaal karakter. Dit komt door de kleinschaligheid van de productie, het gebruik van streekproducten zoals lokale honing of kersen en natuurlijk het toevoegen van zelfgekweekte verse hop. De beste bieren worden gemaakt met lef. Smaken verschillen gelukkig. Zo hebben alle Ramses Bieren een ander accent en kan iedereen genieten van de vloeibare snoepjes in zijn of haar glas.
Single hop:
Ramses Bier gebruikt één hopsoort in een brouwsel in tegenstelling tot het meer gangbare mengen van meerdere hopsoorten. Alle Ramses Bieren zijn single hop. Hierdoor krijgen de bieren ieder een eigen, unieke, uitgesproken smaak.

Biologische ingredienten

Ramses bier gebruikt zo veel mogelijk biologische grondstoffen en ingrediënten. Alle pilsmout is biologisch. Zodra er in Wagenberg gebrouwen wordt, is alle mout gifvrij en omgevingsvriendelijk. Zo veel mogelijk grondstoffen komen uit de nabije omgeving.
Afval wordt voedsel de bostel gaat naar een lokale biologische veehouder en vindt zijn weg gedeeltelijk weer terug als Wagenbergse of Drimmelse droge bierworst.
Het zou mooi zijn als er ook een significante lokale hopteelt start. Er zijn contacten met serieuze organisaties die dit kunnen helpen faciliteren. We zoeken ondernemende akkerbouwers en de eerste contacten zijn reeds gelegd.